Book Launch & Conversation: After Alexandria, the Flood

babil

Book Launch & Conversation: After Alexandria, the Flood

Participants: Simge Burhanoğlu, Serhat Cacekli, Sine Ergün, Mert Gümren, Lesli Jebahar, Mine Kaplangı

Moderators: Naz Cuguoğlu and Gökcan Demirkazık

After Alexandria, the Flood brings together reflections on how knowledge gets organized, controlled, and absorbed into the digital and non-digital libraries, often resulting in an all-too-familiar information overflow. Edited by Gökcan Demirkazık and Naz Cuguoğlu, and designed by Mert Gümren, the book features contributions by Simge Burhanoğlu, Serhat Cacekli, Sine Ergün, Lesli Jebahar, and Mine Kaplangı.

After Alexandria, the Flood is an outcome of the eponymous exhibition curated by Cuguoğlu at 5533 and Recai Mehmed Efendi Library as part of Proto5533 between April 2 and 23, 2016. Inspired by Jorge Luis Borges’ short story “Library of Babel,” 1941, the show gathered works by Jorge Méndez Blake, Ekin Bernay, Eşref Yıldırım, Meriç Algün Ringborg, and Sultan Burcu Demir together in order to question who controls the flow of information and how we navigate and make choices amidst the overload of information in digital and non-digital libraries.

Special thanks to Ayşe Umur and Umur Publications for their generous sponsorhip for the printing of the book.

***The talk will be in Turkish; however the bilingual publication will be distributed during the event.

Place / Time: SALT Galata, Thursday, April 13th, 7:00-8:00 pm

More about Proto5533:
http://www.protocinema.org/exhibitions/PROTO5533.php?lang=en

Kitap Tanıtımı ve Sohbet: İskenderiye’den Sonra Tufan

Katılımcılar: Simge Burhanoğlu, Serhat Cacekli, Sine Ergün, Mert Gümren, Lesli Jebahar, Mine Kaplangı

Moderatörler: Naz Cuguoğlu ve Gökcan Demirkazık

İskenderiye’den Sonra Tufan bilginin günümüzde dijital ve dijital olmayan kütüphanelerdeki aşırı bilgi yüklemesinde nasıl organize edildiği, kontrol altında tutulduğu ve tüketildiği üzerine düşünceleri bir araya getiren bir kitap. Gökcan Demirkazık ve Naz Cuguoğlu tarafından yayına hazırlanan, Mert Gümren tarafından tasarlanan kitap, Simge Burhanoğlu, Serhat Cacekli, Sine Ergün, Lesli Jebahar ve Mine Kaplangı’nın yazılarını içeriyor.

İskenderiye’den Sonra Tufan, Cuguoğlu tarafından 2-23 Nisan 2016 tarihleri arasında 5533 ve Recai Mehmed Efendi Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen serginin bir sonucu. Proto5533 projesi kapsamında hayata geçirilen bu projede, Jorge Méndez Blake, Ekin Bernay, Eşref Yıldırım, Meriç Algün Ringborg ve Sultan Burcu Demir’in çalışmaları yer aldı. Jorge Luis Borges’in “Babil Kütüphanesi” (1941) hikâyesinden yola çıkan sergi şu soruyu soruyordu: Bilginin kontrolü kimin elinde? Biz dijital ve dijital olmayan kütüphanelerdeki bu bilgi kaosunda nasıl yolumuzu buluyor ve seçimler yapıyoruz?

Ayşe Umur ve Umur Basım’a kitabın hayata geçmesi sürecinde verdikleri destek için çok teşekkürler.

***Konuşma dili Türkçe olacaktır; ancak çift dilli olan yayın söyleşi sırasında dağıtılacaktır.

Mekan / Zaman: SALT Galata, Perşembe, 13 Nisan, 19:00-20:00 pm

Proto5533 hakkında detaylı bilgi için:
http://www.protocinema.org/exhibitions/PROTO5533.php?lang=en

 

 

Leave a comment